Ostravské klobásy

6kg libového a 4 kg prorostlého vepřového masa (boky)

 20 g pepře, 12 g drceného kmínu, 2 stroužky česneku, sul, sdíraná tenká vepřová střeva, špejle

Libové vepřové maso pečlivě zbavíme všech tuhých částí a nakrájíme spolu s boky bez kůže na hrubší kostky velikosti do 2 cm. K masu přidáme sůl, koření a asi 200-300 ml vody, dobře promícháme a uložíme do chladničky na 24 hodiny. Potom dílo znovu dobře promícháme, vypracujeme a narážíme do tenkých vepřových střívek. Klobásy oddělujeme po dvou nožkách hmotnosti asi 80-100 g, které na konci špejlujeme. Klasicky výrobky udíme horkým kouřem až do tmavé barvy. Dnes se však ostravské klobásy uměle přibarvují namáčením střívek nebo syrových klobás do karamelového roztoku - kuléru. Klobásy můžeme na povrchu barvit i krví

 
6
12916129
Značky

Stránka 1 z 1 - 8 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 8 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.