Skladování a doprava
Hovězí střívka dodáváme ve výborné kvalitě, avšak je třeba dodržet správné skladování. Uložte je do lednice (max. 10 °C) a dbejte na to, aby nevyschla – vždy by měla být obalena solí či ponořena v láku. Specifická vůně je u hovězích střev výraznější než u vepřových či skopových, ale není třeba se znepokojovat; jde o přirozený jev. Před použitím se zápachu zbavíte máčením a proplachováním. Při přepravě balíkem střívka obvykle putují v zipovém sáčku, který brání úniku nálevu. Po doručení však raději překontrolujte, zda jsou střeva dostatečně nasolená – případně dosypte sůl. Hovězí střeva jsou robustní, drobné výkyvy teplot během expedice nevadí, ale dlouhodobě vždy skladujte v chladu. Neotevírejte balení zbytečně brzy před použitím – pokud neplánujete ihned plnit, je lepší je nechat v původním obalu, ať zbytečně nevysychají.