Kampotský červený pepř 50g

Neohodnoceno
 
Novinka PREMIUM KVALITA Efekt lupa
  • 1 z 3
 

Červený Kampotský pepř je jeden za základních produktů s chráněným zeměpisným označením. Každý červený pepř Kampot se sbírá ručně. Jeho úžasnou vůni oceníte po čerstvém namletí . Vyniká a ovocnou a dřevitou chutí.

Dostupnost Skladem
Cena 169,64 Kč bez DPH
190 Kč    
Kód produktu 10118
Značka ŘEZPOF spol. s r.o.
Webová stránka značky rezpof.cz
Kategorie KAMPOTSKÝ PEPŘ A SOLNÝ KVĚT
Záruka 2 roky
 

Popis

Výroba červeného kampotského pepře vyžaduje hodně práce při sběru jednotlivých zrnek červeného pepře. Region Kampot je jedním z mála regionů na světě, který produkuje tyto nádherné kuličky červeného pepře.

Na vrcholu období sucha, kolem března nebo dubna, bobule dozrávají do hroznů, které se mění ze žluté na červenou. Kuličky červeného pepře se sklízejí ručně, až když jsou plně zralé. A to buď po jednotlivých kuličkách nebo celých hroznech. Ty však obsahují pouze asi čtvrtinu zrnek červeného pepře. Tyto svazky jsou zpracovány ve výrobním závodě týž den. V případě těchto trsů naši zaměstnanci provádějí selekci na stole a ručně jemně odstopkují červené bobule, které jsou velmi jemné a vyžadují pečlivé zacházení.

Oblast Kampotu je známá pěstováním pepře po mnoho staletí, ale až od založení CHZO je Kampotský pepř oceňován gurmány a kuchaři po celém světě. Za kolonialismu se v regionu Kampot vyráběl hlavně černý a bílý kampotský pepř, který se vyvážel pod názvem pepř Indočína.

Každá farma má svůj způsob výroby kampotského pepře, který má krásnou červenou barvu. Sušením na slunci se zvýrazňuje jeho ovocné a dřevité aroma.

Červený Kampotský pepř má výrazné ovocné a tabákové aroma. Jeho jedinečná chuť je méně pikantní než u černého pepře, a má sladké tóny ovoce, švestek, datlí a medu. Červený kampotský pepř krásně prodlužuje délku výjimečné chuti v ústech.

Čerstvě namletý provoní saláty, pokrmy a dezerty. Na jahodách nebo hruškách zvýrazní jejich jemné aroma.

Některé nápady na recepty s použitím červeného pepře Kampot:
– Čokoládové sušenky s červeným pepřem: Přidejte drcený pepř do těsta na čokoládové sušenky. Kombinace čokolády a červeného pepře je fantastická a překvapivá.
– Jahodový salát s červeným pepřem Kampot: Připravte si jahodový salát, uložte jej na chladném místě a těsně před podáváním namelte červený pepř Kampot.
– Pečené brambory, batáty nebo paprika s červeným kampotským pepřem: zeleninu nakrájejte na kousky, obalte v olivovém oleji, rozmarýnu a mletém ​​červeném pepři Kampot.

Návod k použití:
Stejně jako u všech ostatních odrůd kampotského pepře vám doporučujeme nemíchat červený pepř s jinými barvami pepře .

Po otevření obalu pro zachování krásné červené barvy pepře doporučujeme Kampotský pepř skladovat na chladném a suchém místě, mimo světlo a vlhkost, čímž si zachová veškerou chuť a vůni. Pro zachování aroma by měl být červený kampotský pepř mletý či drcený těsně před použitím.

 

Odrůda: Piper Nigrum

Původ: Kampot – Kambodža. Plantáž je certifikovaným producentem kampotského pepře (KPPA ID: P-3-002-001)

Složení: 100% červený Kampotský pepř

Aroma: Lehce kořenité – tóny květin, červeného ovoce, datlí a medu

Kombinace koření s jídlem: Ryby, ovocný salát, hrušky, jahody, čokoláda, sušenky, džem

Trvanlivost: 36 měsíců

Hmotnost: 50g

Skladování: Skladujte na chladném a suchém místě mimo dosah světla a vlhkosti.

Hmotnost 0.05 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: