Popis
Sklizeň Fleur de Sel probíhala po staletí ve slavných francouzských salinách Guérande v Bretani. Stejné postupy byly úspěšně zavedeny v Kampotu od roku 2012 . Všechny operace jsou prováděny ručně. Kvalita Kampot Fleur de Sel předčí vaše nejdivočejší očekávání. Na světě je jen několik závodů na výrobu soli, které mají takto dokonalé povětrnostní podmínky potřebné k výrobě skvělého Fleur de Sel. Extrakce mořské soli je založena na přirozeném procesu zvyšování koncentrace soli odpařováním , až do její konečné krystalizace. Jak se voda odpařuje, koncentrace soli stoupá z 25 mg na litr na 300 mg na litr. Taková koncentrace zahubí veškeré bakterie . na povrchu solin se při vysoké koncentraci tvoří křehké plovoucí krystalky soli , které jsou ručně sbírány pomocí speciálních hrábí. Na každé kilo Fleur de Sel je potřeba 30 kg běžné mořské soli. Za den je nazbíráno asi kilo soli. Proto je tato sůl velni vzácná a žádaná komodita mezi gurmány a kuchaři z celého světa. Říká se , že je to nejlepší sůl na světě .