Koriandr mletý
Popis
Při dosažení vhodné velikosti se listy sklízí. V případě, že chceme získat semena, rostlinu necháme uschnout. Listy však poté nelze využít.
V potravinářském průmyslu se užívá do kečupů, likérů, koriandrového octa, čokolád, sušenek, při konzervaci hub, ryb a zeleniny (červená řepa, zelí, okurky), dále k aromatizaci piva a to především v Německu a Anglii. V masném průmyslu se přidává do trvanlivých salámů.
Měl by být uchováván ve vzduchotěsné nádobě a skladován na chladném suchém místě.
Koriandr mletý je původem ze Středního východu a jižní Evropy, ale byl také známý v Asii a Orientu po tisíciletí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.