Fosfát 450(i) 1Kg

Kód: 19050
Neohodnoceno
120 Kč 99,17 Kč bez DPH
Skladem

Balení 1kg

Fosfátová směs pro masné výrobky a šunky. Možno použít i na emulze z kůží.

Detailní informace

Kvalitní suroviny přímo od pěstitelů
Kvalitní suroviny přímo od pěstitelů
Objednávky do 9:00 doručíme už zítra!
Objednávky do 9:00 doručíme už zítra!
100% spokojenost zákazníků
100% spokojenost zákazníků

Detailní popis produktu

Dávkování: 0,3–0,5 %, kalkulováno na hotový výrobek (nutno odzkoušet pro konkrétní aplikaci)

Vzhled: hygroskopický bílý prášek , bez cizích příměsí, riziko spékání
Kvalita: „PRO POTRAVINY“, dle vyhlášky: 235/2010 Sb., FCC a
direktiv EU: 2012/231/EC, 2008/1333/EC, 2002/82/CE, 2008/84/CE, 1831/2003/CE
Kategorie použití: Stabilizátor
Složení: E 451(i) - Trifosforečnan pentasodný

Chemické vlastnosti:
Obsah P2O5 (%): 56,0 – 58,0 (typicky 57,3)
Stanovení obsahu (%): min.92,0 (typicky 92,0)
pH (1 %-ní roztok): 9,5 – 10,1 (typicky 9,9)
Obsah Na2O (%): (typicky 40,6)
Rozpustnost: 14 g / 100 g vody, při 20°C
Obsah nerozpustných látek (%): max. 0,1 (typicky: <0,02)
Ztráta sušením, 150°C (%): max. 4,2 (typicky: 3,30)
Vyšší fosfáty (%): max. 1 (typicky: <1)

Čistota:
- Pb (ppm): max. 1 (typicky: <1)
- As (ppm): max. 1 (typicky: <1)
- Fluoridy, jako F (ppm): max. 10 (typicky: <10)
- Cd (ppm): max. 1 (typicky: <1)
- Hg (ppm): max. 0,1 (typicky: <0,1)
- Těžké kovy, jako Pb (ppm): max. 10 (typicky: <10)

Fyzikální vlastnosti:
Bělost (%): min. 96,0 (typicky: > 98,5)
Granulometrie – zůstatek na sítě:
- 1000 μm (ca. 18 mesh) (%): max. 1 (typicky: 0)
- 500 μm (ca. 35 mesh) (%): max. 15 (typicky: 5)
- 71 μm (ca. 210 mesh) (%): min. 60 (typicky: 65)
Sypná hmotnost (g/cm3): 0,68 – 0,80 (typicky: 0,74)

Rezidua a kontaminanty
Na základě výsledků programu monitoringu společnosti a na základě dodavatelských prohlášení je
produkt ve shodě s:
Nařízení Komise (EU) č. 37/2010 ze dne 22. prosince 2009 o farmakologicky účinných látkách a jejich klasifikaci
podle maximálních limitů reziduí v potravinách živočišného původu
Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 396/2005 ze dne 23. února 2005 o maximálních limitech reziduí
pesticidů v potravinách a krmivech rostlinného a živočišného původu a na jejich povrchu a o změně směrnice
Rady 91/414/EHS

Nařízení Komise (ES) č. 2023/915 ze dne 25. dubna 2023 o maximálních limitech některých kontaminujících látek v potravinách

Aplikace: rychle rozpustný ve vodě; zvyšuje vaznost vody, stejně jako extrakci a rozpustnost bílkovin; snižuje synerezi; dává vysoký výnos a velmi dobrou texturu hotového výrobku; ideální pro použití na výrobu šunek a nastřikovaných výrobků obecně, doporučen pro láky s 8 -15 %-ním obsahem soli. Může být použit i pro ryby a výrobky z ryb a mořských plodů.
Tento produkt je možno použít i pro stabilizaci emulzí s kůží (přídavek po vykutrování kůží, po vytvoření emulze, na konci technologického procesu).
Možno použít i pro výrobu PET-food.

Alergeny: Produkt neobsahuje alergeny, specifikované v Nařízení Evropského parlamentu a Rady(EU) č. 1169/2011 v platném znění.

Status „GMO“: Produkt neobsahuje geneticky modifikované organismy s pohledu direktiv EU č. 1829/2003 a 1830/2003, z 22.09.2003. Produkt je minerálního (anorganického) původu.

Nutriční hodnoty (v g/100 g produktu) – produkt je anorganická sloučenina
- Energetická hodnota: 0 kJ
- Bílkoviny: 0
- Sacharidy: 0
- Cukry: 0
- Ostatní sacharidy: 0
- Tuky: 0
- Nasycené mastné kyseliny: 0
- Vláknina: 0

Certifikáty výrobního závodu: ISO 9001 : 2008, ISO 14001, ISO 22000, Kosher, Halal, Responsible Care

CAS-No.: 7758-29-4

EINECS-No.: 231-838-7

Číslo celního sazebníku: 2835 31 00 00 (základní sazba DPH)

Původ zboží: EU - Belgie

Minimální trvanlivost: 24 měsíců od data výroby (konkrétní datum na obalu výrobku)

Skladování: skladovat v suchu (max. 70% relativní vlhkosti) a chladu (10 – 30°C), v dobře uzavřených obalech. Produkt je hygroskopický.

Doplňkové parametry

Kategorie: Technologické přípravky a potravinářská barviva
Záruka: 1 rok
Hmotnost: 1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola