Skopová střívka 20/22, svazek 25m
Popis
Druh střev: skopová
Původ: Čína
Zpracování střev: šlemovaná a zasolená
Délka svazku: 25m
Baleno v sáčku a označeno etiketou.
Postup přípravy: Přírodní střeva solená, před zpracováním opláchneme ve studené vodě od soli a namočíme na 24 hodin do studené vody. U střev lákovaných, tento krok přeskočíme. Před narážením namočíme střeva minimálně na 1 hodinu do vlažné vody, svazek rozebereme a opět namočíme do vlažné vody. Po této přípravě můžeme začít narážet (plnit). Hovězí střeva doporučujeme po tomto rozvlažení propláchnout. V případě špejlování střev, aby nedošlo k úplnému rozmáčení střev z důvodu krájení a špejlování, doporučujeme tuto dobu zkrátit. Střeva opláchneme od soli, namočíme na 1 hodinu do vlažné vody, svazek rozebereme, střeva nakrájíme na požadovanou délku a zašpejlujeme. Po zašpejlování střeva namočíme na 2 hodiny do vlažné vody a narážíme (plníme).
Zbylé střeva osolíme kuchyňskou solí, necháme vykapat, přesolíme a vložíme do nádoby a dáme do chladu. Doporučená teplota na dlouhodobé skladování je do 10°C. Několika denní překročení doporučené skladovací teploty (transport, příprava před výrobou), neovlivní zdravotní nezávadnost a kvalitu střev.
Střeva vždy namáčejte pouze do vlažné vody, nikdy do horké, nebo vařící vody, hrozí spaření střev a tím ztráta pevnosti.
Dodání: V případě nákupu střívek, doporučujeme zákazníkům si zboží převzít v co nejkratším čase. Jedná se sice o zasolená střívka, kdy sůl působí konzervačně. Nicméně jde o živočišný produkt. Také chceme upozornit na specifické aroma střívek. (jedná se o tyto typy doručení služnou zasilkovna.cz nebo PPL)
Hmotnost | 0.15 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.