akce a novinky
Nejprodávanější
Značky

3.rozšířené vydání
Pamatujete si na dobu, kdy uzeniny voněly poctivým masem a chutnaly jako od mistra řezníka? Chcete si tyto lahůdky připravit sami doma? Tato kniha vám nabízí 768 originálních receptur, které byly používané v československém masném a konzervárenském průmyslu od 50. let minulého století až do roku 1993. Objevte znovu tajemství tradičního řeznického a uzenářského řemesla. Formát A5, 860 stran, pevná šitá vazba.

Masodeska s nerez obručí
Masodeska je vyrobena z bukového dřeva. Je stažena hnutá přivrutovaným nerezovým páskem.
Vhodná na krájení masa a jiných potravin, při domácí zabijačce, v kuchyni atd.

Určeny pro výrobu párků a klobásek
Druh střev: skopová
Délka pramene 7 metrů
Původ: Čína
Zpracování střev: šlemovaná a zasolená
Délka svazku: 91,4 m
Délka pramene 3 metry plus

Kořenící směs na výrobu Gothajského salámu, který je KRÁLEM měkkých salámů. :-)
Dávkování 7g na 1kg díla

Určeny pro výrobu vinné klobásy
Druh střev: skopová
Původ: Čína
Zpracování střev: šlemovaná a zasolená
Délka svazku: 91,5 m

Kulturní plíseň na masné výrobky např. FUET, Uherská klobása, Uherák, atd.
MOLD-600 - Penicillium nalgiovense Masná kultura Penicillium nalgiovense pro výrobu salámů s bílou plísní na povrchu.
Dávkování: 25g na 10L

Tmavý pokryv v prášku na uzená masa.
Sáček obsahuje 1kg výrobku.
Tmavý pokryv je určen pro masné výrobky, kde technologicky je požadována tmavá barva jakou najdete např. u anglické slaniny, anglické krkovice, moravského masa, ostravské klobásy apod. Vhodným dávkováním přímo do masírovacího zařízení lze docílit též stálou a charakteristickou atraktivní barvu uzeného masa.

Dekorační koření na sušená nebo uzená masa
Sáček obsahuje 200g výrobku.