Domů › Koření a přísady › Kořenící směsi
1 2 3 »
Stránka 1 z 3 - 49 položek celkem
Skořicový cukr se využívá se převážně na pečení různých sladkých pokrmů - moučníků, buchet atp., případně do kompotů, ochucení kávy či k posypání třeba krupicové kaše či palačinek.
Použití : směs koření , kterou lze použít místo soli ke zjemnění chuti do polévek, masa, ryb, salátů a mnoha jiných pokrmů.
Použití : Francouzská směs koření, která se používá na dušenou, restovanou a grilovanou zeleninu, houby, vhodná do leča, čerstvých zeleninových salátu, do zapečených brambor a těstovin.
Použití : směs koření na přípravu krůtího masa- pečení, grilovaní , drůbeží rolády.
Použití : směs koření na přípravu pečeného , grilovaného kuřete a drůbežích rolád.
Směs koření provensálské koření je hojně používaná ve francouzské kuchyni. Lze použít ke zjemnění rybích a masových pokrmů, grilovaných specialit, bylinných olejů, bylinného octa a marinád.
Směs koření medová žebírka, která dodá zajímavou chuť a jemnou medovou vůni při grilování a pečení. Je vhodné na vepřová žebírka, kuřecí křídla, kuřecí maso
Speciálně připravená směs koření grilovaná zelena pro obohacení chuti všech druhů grilované zeleniny.
Gyros červený je směs koření, které je vhodné pro přípravu řeckých pokrmů, grilování drůbežího a vepřového masa. Vyzńačuje se aromatickou, kořennou vůní a chutí.
Směs koření rýže indického typu určená k ochucení rýže a rýžových pokrmů. Lze použít i na kuřecí maso a dušenou zeleninu.
Směs koření americké brambory určené k ochucení amerických brambor, hranolek a jiných typů bramborových příloh.
Směs na oblíbený balkánský pokrm čevabčiči. Vhodné také do všech typů mletých mas (vepřové, hovězí, kuřecí, skopové a zvěřina). K přiostření guláše, gulášových polévek, klobás.
Vanilinový cukr je oblíbenou přísadou, která má široké použití nejen při pečení, ale i při přípravě koktejlů nebo smoothies. Sladké pokrmy i nápoje totiž jednoduše osladí a zároveň jim dodá jedinečné aroma.
Kypřicí prášek přidáváme do třeného, křehkého a piškotového těsta, dále do perníku, palačinek apod. Těsto zpracováváme rychle, aby prášek působil až po vložení do trouby.
Doporučené dávkování: 12g kypřícího prášku na 500g mouky.
Směs koření mletá masa se používá k přípravě karbanátků, sekané, masových kuliček do masových směsí a k plnění paprikových lusků.
Směs Pampa Argentina je koření, které je určené na grilování všech druhů mas. Lze použít i na grilování sýrů, grilování zeleniny.
Chuť a vůně Pampa Argentina je kombinací papriky, bylinek a cibule.
Pikantní směs určená k přípravě všech druhů gulášů, gulášová polévka nebo paprikové omáčky.
Směs koření staročeská vepřová je vhodná obzvláště k přípravě specialit z vepřového masa. Je ideální při nakládání krkovičky, kotlet a na minutky.
Nastavení