Domů › Koření a přísady › Výběr podle použití
1 2 3 ... 7 »
Stránka 1 z 7 - 110 položek celkem
Koriandr mletý má příjemnou aromatickou vůni a chuť je sladká a trochu palčivá.
Skořicový cukr se využívá se převážně na pečení různých sladkých pokrmů - moučníků, buchet atp., případně do kompotů, ochucení kávy či k posypání třeba krupicové kaše či palačinek.
Kmín je využíván při pečení pečiva. Přidává se do brambor a zelí nebo do tučných masových pokrmů a hub ke zvýšení stravitelnosti. Kmínem je možné ochutit sýry a uzeniny a aromatizují se jím různé polévky a omáčky.
Sušená petržel tvoří hlavní součást nádivek, polévek, vaječných jídel, salátů a těstovin. Přidat lze do mletých mas, na ryby či do marinád na grilování.
Použití : Francouzská směs koření, která se používá na dušenou, restovanou a grilovanou zeleninu, houby, vhodná do leča, čerstvých zeleninových salátu, do zapečených brambor a těstovin.
Kari se používá v kuchyních po celém světě. Nejvíce se používá k ochucení dušených pokrmů z drůbeže, vepřového, telecího či jehněčího masa, do smetanových omáček a polévek (pórkové, květákové), do luštěnin a rýže.
Použití : směs koření na přípravu pečeného , grilovaného kuřete a drůbežích rolád.
Použití : směs koření na přípravu krůtího masa- pečení, grilovaní , drůbeží rolády.
Směs koření provensálské koření je hojně používaná ve francouzské kuchyni. Lze použít ke zjemnění rybích a masových pokrmů, grilovaných specialit, bylinných olejů, bylinného octa a marinád.
Nastavení