Kmín je využíván při pečení pečiva. Přidává se do brambor a zelí nebo do tučných masových pokrmů a hub ke zvýšení stravitelnosti. Kmínem je možné ochutit sýry a uzeniny a aromatizují se jím různé polévky a omáčky.
Kmín je koření, které dodává českým pokrmům jejich typickou vůni i chuť. Ať už vaříte domácí chleba, vepřové maso, brambory nebo klasickou kmínovou polévku, bez poctivého českého kmínu to prostě není ono. Vyzkoušejte náš kmín a přesvědčíte se, proč na něj naši zákazníci nedají dopustit.
Kmín je základní koření české kuchyně. Drcený kmín skvěle dochutí polévky, chleba i maso a přinese do vaření vůni domova. Naše poctivě zpracovaný kmín má plnou chuť, výrazné aroma a je připravený pro každodenní použití.
Nové koření, známé také jako „jamajský pepř“, přináší nezaměnitelnou vůni a jemně pikantní chuť, která připomíná směs skořice, hřebíčku, muškátového oříšku a pepře. Je nepostradatelným pomocníkem v české i světové kuchyni, kde dokáže povýšit chuť masa, polévek i nakládané zeleniny.
Cejlonská skořice (Cinnamomum zeylanicum) je označována jako nejlepší skořice. Má krásně jemné, subtilní aroma, a velmi čistou chuť bez stop štiplavosti nebo hořkosti.
Barva je oproti klasické čínské skořici světle hnědá.