Startovací kultura BACTOFERM® SM-194

Neohodnoceno
 
  • 1 z 2
 
STARTOVACÍ KULTURA SM-194
Dávkování 25g/100Kg masa

Pro domácí použití - výhradně určena pro klobásy

 

Dostupnost Skladem
Cena 280,99 Kč bez DPH
340 Kč    
Kód produktu 19009-7
Značka Chr.Hansen
Kategorie Koření pro výrobnu domácích uzenin
Záruka 2 roky
 

BACTOFERM® SM-194 - Startovací kultura určena výhradně pro klobásy

Masné startovací kultury pomáhají rozvíjet pozitivní ekosystém, který zlepší bezpečnost potravin a potenciálně prodlouží trvanlivost.

• Ideální pro domácí použití - pro výrobu klobás
• Rychlé okyselení
• Zabraňuje rozvoji patogenních mikroorganismů

BACTOFERM® SM-194 je masná kultura pro výrobu fermentovaných uzenin s rychlým okyselením. Tato kultura zajišťuje spolehlivé okyselení, silný vývoj chuti, dobrou stálou barvu a má silné antagonistické vlastnosti proti Listeria monocytogenes. Kvasinky přispívají k rozvoji chuti.

Pro domácí výrobu nemá tato startovací kultura konkurenci, a její výhody znají už i velcí výrobci, kteří si pochvalují texturu, tvrdost výrobku i při nižším vysušení a zejména velkou bezpečnost a stabilitu výroby, která jim vrací finanční náklady na kultury.

Použití:

Kultura je vhodná pro všechny fermentované klobásy s krátkou dobou výroby. Konečné pH může být regulováno úpravou přidaného množství fermentovatelných cukrů.

Návod k použití a aplikace:
Obsah sáčku se přidává během mletí nebo míchání, spolu s dalšími suchými přísadami, aby se zajistilo homogenního rozložení. Celý sáček vystačí na 135 kg masa.

Obsah balení: 25 g (na 100 kg masa)

Skladování:
Při -17 °C
Krátkodobé nedodržení doporučovaných skladovacích teplot (např. při přepravě), nemá zásadní vliv na aktivitu kultury.

Sacharóza
Síran manganičitý - (používá se jako pomocná látka pro zpracování, jak je definována v nařízení (ES) č. 1333/2008, a jako taková nevyžaduje prohlášení o potravinách podle nařízení o informacích o potravinách spotřebitelům)

Kultura je dodávána v lyofilizovaném stavu - mrazem vysušený prášek.

Výrobce:

Hmotnost 0.05 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: