Startovací kultura BACTOFERM® SM-194
Popis
BACTOFERM® SM-194 - Startovací kultura určena výhradně pro klobásy
Masné startovací kultury pomáhají rozvíjet pozitivní ekosystém, který zlepší bezpečnost potravin a potenciálně prodlouží trvanlivost.
• Ideální pro domácí použití - pro výrobu klobás
• Rychlé okyselení
• Zabraňuje rozvoji patogenních mikroorganismů
BACTOFERM® SM-194 je masná kultura pro výrobu fermentovaných uzenin s rychlým okyselením. Tato kultura zajišťuje spolehlivé okyselení, silný vývoj chuti, dobrou stálou barvu a má silné antagonistické vlastnosti proti Listeria monocytogenes. Kvasinky přispívají k rozvoji chuti.
Pro domácí výrobu nemá tato startovací kultura konkurenci, a její výhody znají už i velcí výrobci, kteří si pochvalují texturu, tvrdost výrobku i při nižším vysušení a zejména velkou bezpečnost a stabilitu výroby, která jim vrací finanční náklady na kultury.
Použití:
Kultura je vhodná pro všechny fermentované klobásy s krátkou dobou výroby. Konečné pH může být regulováno úpravou přidaného množství fermentovatelných cukrů.
Návod k použití a aplikace:
Obsah sáčku se přidává během mletí nebo míchání, spolu s dalšími suchými přísadami, aby se zajistilo homogenního rozložení. Celý sáček vystačí na 135 kg masa.
Obsah balení: 25 g (na 100 kg masa)
Skladování:
Při -17 °C
Krátkodobé nedodržení doporučovaných skladovacích teplot (např. při přepravě), nemá zásadní vliv na aktivitu kultury.
Sacharóza
Síran manganičitý - (používá se jako pomocná látka pro zpracování, jak je definována v nařízení (ES) č. 1333/2008, a jako taková nevyžaduje prohlášení o potravinách podle nařízení o informacích o potravinách spotřebitelům)
Kultura je dodávána v lyofilizovaném stavu - mrazem vysušený prášek.
Výrobce:
Hmotnost | 0.05 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.