Sušená petržel tvoří hlavní součást nádivek, polévek, vaječných jídel, salátů a těstovin. Přidat lze do mletých mas, na ryby či do marinád na grilování.
Kari se používá v kuchyních po celém světě. Nejvíce se používá k ochucení dušených pokrmů z drůbeže, vepřového, telecího či jehněčího masa, do smetanových omáček a polévek (pórkové, květákové), do luštěnin a rýže.
Majoránka nesmí chybět v žádné pořádné polévce ani v tradičních bramborácích. Její jemně kořeněná, lehce nasládlá vůně dokáže proměnit i obyčejné jídlo ve sváteční zážitek. Pokud chcete ochutnat pravou chuť domova, sáhněte po naší kvalitní majoránce.
Paprika sladká ASTA 100 je kvalitní mletá paprika s jemnou, nasládlou chutí a méně intenzivní barvicí schopností.
Hodnota ASTA 100 označuje nižší barvivost, což znamená, že barva této papriky není tak sytá jako u vyšších hodnot ASTA (např. 140 nebo 180), ale stále si zachovává svou typickou chuť a aroma.
Paprika sladká ASTA 140 dodává pokrmům lahodnou chuť, ale i sytou barvu a příjemné aroma. Paprika je úzce spojena s maďarskou kuchyní, zejména s gulášem. Dušené maso a mnoho kuřecích a rybích pokrmů často zahrnuje papriku.